6 szuper trükk, amellyel megtaníthatod kutyádat, hogy egyedül legyen otthon

DrProtect_logo_prezentacia_1_1gg

Legyen szó munkahelyről, esti órákról, vagy csak vásárolni menj, kulcsfontosságú, hogy távollétedben biztonságos és kényelmes környezetet teremts kutyája számára. Ebben a cikkben elmerülünk azokban a titkokban és trükkökben, amelyek segítségével megtaníthatja kutyájának, hogy egyedül legyen otthon, probléma és stressz nélkül.

1. lépés: fokozatos szoktatás

Ne légy túl igényes, és ne várd el, hogy a kutyád egyből egész nap egyedül tudjon otthon lenni. A kutyát fokozatosan kell egyedül tanítani. Kezdje azzal, hogy hagyja magára egy rövid időre, talán csak 15-20 percre, és fokozatosan növelje ezt az időtartamot. Az idő növelésének mindig azon kell alapulnia, hogy mennyire kényelmes a kutya, és milyen gyorsan alkalmazkodik.

2. lépés: Rendszeres rutin létrehozása

A kutyák a megszokás lényei. A rendszeres rutin kialakítása az egyik legjobb módja annak, hogy biztonságban érezzék magukat. Próbáljon nagyon meghatározott időközönként beosztani az étkezések, séták és játék idejét. Így kutyája tudni fogja, mire számíthat, és kevésbé lesz stresszes, amikor Ön nincs otthon.

3. lépés: Indulás előtti tevékenység

Az aktív játék vagy az indulás előtti séta segíthet megőrizni a kutya nyugalmát. Jó mennyiségű fizikai aktivitás után valószínű, hogy kutyája szeretne pihenni és aludni, ami lehetővé teszi számára, hogy nyugodtabb legyen az Ön távollétében.


4. lépés: Kényelmes környezet

Tedd otthonod kényelmes hellyé kutyája számára. Ez magában foglalhat mindent, a hőmérséklettől és a világítástól a vízhez való hozzáférésig és a kedvenc etetőtálig. Megfontolhatja egy „biztonságos zóna” létrehozását is – egy olyan helyet, ahol kutyája teljesen jól érzi magát, és ahol időt tölthet, amikor Ön nincs otthon.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1nn

Jelentkezzen be, és vegyen tanácsot a Dr,Protect-tól és szerezd meg az 5% kedvezményt most!

#formular#

5. lépés: Szórakozás és játékok

Az egyik legjobb módja annak, hogy kutyáját elfoglalja, amíg Ön távol van, ha rengeteg szórakozást és játékot biztosít neki. Különösen hatékonyak lehetnek a csemegével töltött játékok vagy okos játékok, amelyek stimulálják a kutyája elméjét.

6. lépés: Dicséret és jutalom

Végül, de nem utolsósorban, dicsérd meg és jutalmazd meg kutyádat, amiért jó volt, amíg távol voltál. Ez pozitív asszociációt teremt az egyedül otthonléthez, és segít abban, hogy jobban alkalmazkodjon ehhez a helyzethez.

  • Ha több kutyája van, hagyja őket együtt, amikor elmegy. A kutyák természetüknél fogva társas állatok, és élvezni fogják egymás társaságát.
     
  • Ha van otthon fényképezőgépe, bekapcsolhatja, hogy megnézze, mit csinál a kutyája, amíg Ön távol van. Ez segít ellenőrizni, hogy kutyája biztonságban van-e, és nem unatkozik-e.
  • Ha a kutyája ugatni vagy nyafogni kezd, amikor távol van, hagyja figyelmen kívül. Ha elkényezteted, csak megtanítod neki, hogy ez a viselkedés felkelti a figyelmedet.

 

A kutyájának megtanítása, hogy egyedül legyen otthon, idő, türelem és szeretet szükséges. De ezekkel a trükkökkel és ötletekkel kényelmes és biztonságos környezetet teremthet kutyájának, amikor nem tud otthon lenni.