A maszk viselése megmentheti az életét. Ez a lehető legjobb védelem

blog-map

A koronavírus megrázza a világ legtöbb országát. Az országok szigorú intézkedéseket vezetnek be a karantén idejére, mint pl. a maszk viselését vagy a gyártási folyamatok korlátozását az üzemekben. De elegendőek ezek az intézkedések? Megvéd minket a maszk egy fertőzött ember közelében?

A legfrissebb információk szerint a maszk viselése a lehető legjobb prevenciós eszköz a koronavírussal való fertőzés megelőzésére. Az eredmények azt mutatják, hogy azokban az országokban, ahol ezt a  védőeszközt kötelezővé tették, a fertőzöttek száma nem növekszik olyan gyorsan mint azokban az országokban, ahol nem viselik.

Összehasonlításképpen: Olaszország eddig 10 779 halálesetet regisztrált és Taiwan, ahol az emberek betartják a szigorú szabályokat és maszkot viselnek, csupán 3 halálesetet jelentett. Spanyolországban vagy az USA-ban, ahol az állam nem rendelte el a maszkok kötelező használatát, az áldozatok száma elérte a több ezres nagyságot, míg Japánban, ahol kötelező maszkot használni, mindössze 54 áldozat van. Megvédi önt a maszk vagy a respirátor a koronavírussal szemben? Olvassa el a cikkünket. 

 

Az eredmények azt mutatják, hogy minden védőeszköz, ami megakadályozza a koronavírus terjedését, hatékony. Felelősségteljesnek kell lennünk és meg kell magunkat védenünk ugyanúgy, ahogy a hozzátartozóinkat. A maszk viselése igazából a legkevesebb, amit tehetünk. 

Forrás: maskssavelives.org

A maszkok viselésének alapvető szabályai:

  1. Kezdje magával - viseljen mindenhol maszkot az otthonán kívül.
  2. Ha nincs respirátora, akkor hordjon maszkot vagy bármit, ami megakadályozza a levegő közvetlen belélegzését.
  3. Maszk nélkül tartózkodni a nyilvánosság előtt olyan, mint sisak nélkül motorozni. Az emberek, akik látják önt azt hihetik, hogy nem tiszteli a saját életét.
  4. Népszerűsítse a maszk viselését a szomszédok és a szerettei körében.

Válogasson a rendelhető maszkok széles választékából.

Forrás: maskssavelives.org