Alzheimer-ijesztő – mik a tünetei?

DrProtect_logo_prezentacia_1_1gg

A demenciának számos típusa létezik, de az Alzheimer-kór a leggyakoribb. Az összes eset 60-70%-át teszi ki.. Ebben a cikkben leírjuk, mi az Alzheimer-kór, milyen tünetei vannak, hogyan kezelik, és kiket veszélyeztet leginkább a betegség. Kitérünk a következőkre is a különbségeket az Alzheimer-kór és a demencia közötti különbségeket.

Dr.Protect ajánlja - Tekintse meg agy- és memóriatámogató termékeinket.

Az Alzheimer-kór a demencia egy olyan típusa, amely a következőkkel jár memória-, gondolkodási és viselkedési problémákat okoz. Ez egy progresszív betegség, ami azt jelenti, hogy idővel rosszabbodik. Az Alzheimer-kór tünetei általában lassan kezdődnek, és a betegség előrehaladtával egyre súlyosbodnak.

Az Alzheimer-kór leggyakoribb korai tünete a közelmúltbeli eseményekre vagy beszélgetésekre való emlékezés nehézsége. Egyéb tünetek közé tartoznak:

  • idő- vagy helyzavar
  • vizuális képek vagy térbeli összefüggések megértésének nehézségei
  • ítélőképesség zavarai
  • a hangulat vagy a személyiség megváltozása
  • nehézségek a megszokott feladatok elvégzésében
  • visszahúzódás a társas tevékenységektől
  • csökkent verbális vagy nonverbális kommunikációs képesség.

Az Alzheimer-kórnak nincs egyetlen oka, de vannak bizonyos kockázati tényezők amelyek növelik a betegség kialakulásának valószínűségét. Ezek a kockázati tényezők a következők: Életkor (a legtöbb Alzheimer-kóros ember 65 év feletti), a betegség előfordulása a családbanDown-szindróma és fejsérülés.

A különbség az Alzheimer-kór és a demencia között.

Az Alzheimer-kór és a demencia gyakran összetévesztik egymással, de valójában ezek két különböző betegség.

  • Alzheimer-kór a demencia egyik formája, amely elsősorban az agyat érinti.
  • Demencia egy gyűjtőfogalom, amelyet a memóriavesztés és a kognitív hanyatlás minden típusára használnak.

TIPP Dr.Protect - Támogathatja a kognitív funkciókat, a memóriát, valamint a mentális egészséget. Dr.Protect Megaagy kapszula. A kapszulák koffeinmentesek és különösen alkalmasak idősek, diákok vagy a posztcovid szindrómában szenvedők számára..

A demencia típusainak különbségei

A demencia minden típusának megvan a maga egyedi tünetegyüttes. A demencia minden típusában előforduló általános tünetek azonban a következők memóriavesztés, zavartság, beszéd- és beszédértési nehézségek, tájékozódási zavar, hangulatváltozás, valamint koordinációs és egyensúlyi problémák.. A korai diagnózis és kezelés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a demenciában szenvedő emberek minél hosszabb ideig megőrizhessék életminőségüket.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1nn

Jelentkezzen be, és vegyen tanácsot a Dr,Protect-tól és szerezd meg az 5% kedvezményt most!

#formular#

Nincs olyan megközelítés, amely egyformán alkalmazható. a demencia kezelésében, de olyan stratégiák segíthetnek, mint a társas és szabadidős tevékenységek ösztönzése, a mindennapi életvitelhez nyújtott támogatás és segítség, az egyéni gondozási tervekben való részvétel és a memória rehabilitációs programokhoz való csatlakozás. Ha Ön vagy szerettei a következők bármelyikével szembesülnek tüneteket, az fontos, hogy orvoshoz forduljon a megfelelő diagnózis felállítása érdekében.


Az Alzheimer-kór kezelése

Jelenleg nincs ismert gyógymód az Alzheimer-kórra, de vannak olyan kezelések, amelyek segíthetnek a tünetek kezelésében. Ezek a kezelések két fő kategóriába sorolhatók:

Farmakológiai kezelések magában foglalja az Alzheimer-kór tüneteinek kezelését segítő gyógyszerek szedését. A leggyakrabban használt gyógyszerek a kolinészteráz-gátlók, amelyek az acetilkolin nevű vegyi anyag szintjének növelésével hatnak az agyban. Acetilkolin fontos a memória és a gondolkodás szempontjából, így e vegyi anyag szintjének növelése segíthet a következőkben a kognitív funkciók javítását az Alzheimer-kórban szenvedőknél.

Nem gyógyszeres kezelések olyan megközelítéseket foglal magában, amelyek nem használnak gyógyszereket. Az Alzheimer-kór leggyakoribb nem farmakológiai kezelései a viselkedéses beavatkozások, amelyek közé tartoznak a következők a napi rutinok megváltoztatása amelyek segítenek a személynek a tünetek kezelésében. Ezek közé tartozhat például a rendszeres rutin biztosítása, a stresszszint csökkentése és a mindennapi életvitelhez szükséges tevékenységek segítése.

 A mai napig nem tudjuk egyetemes megközelítés az Alzheimer-kór tüneteinek kezelésére, ezért fontos, hogy az érintett személy és gondozója együtt dolgozzanak hogy megtalálják kezelési terv amely a személy számára a legmegfelelőbb. Számos különböző lehetőség áll rendelkezésre, ezért ne féljen megkérdezni orvosát, hogy mi lenne megfelelő az Ön számára.

Fiatalok is lehetnek Alzheimer-kórosak

Az Alzheimer-kór általában a 65 éves és idősebb embereket érinti. Azonban már 30 éves kortól kezdődően is előfordulhat.. Ezt nevezik fiatalabb korban kezdődő vagy korai kezdetű Alzheimer-kór. Az Alzheimer-kórnak ez a típusa a következőket érinti kevesebb mint 10 százalékát a betegségben szenvedő embereknek.

Mivel az orvosok nem mindig keresik az Alzheimer-kór jeleit a fiatalabb felnőtteknél, a diagnózis felállítása hosszú időt vehet igénybe.. A korai Alzheimer-kór tünetei a következőktől függenek a betegség stádiumától. A korai tünetek közé tartozhat az enyhe memóriavesztés és a koncentrációs nehézségek vagy a napi feladatok elvégzése. Nehéz lehet megtalálni a megfelelő szavakat, és elveszítheti az időérzékét.

Egyes tanulmányok szerint bizonyos látás- és szemészeti elváltozások korai stádiumú Alzheimer-kórra utalhatnak az 50 éves és idősebb embereknél.

TIPP Dr.Protect - Próbálja ki Brahmi ayurvédikus italt a memória és a koncentráció támogatására. A Brahmi serkenti az elmét és segít a stressz oldásában.

Az Alzheimer-kór megelőzése

Ahogyan az Alzheimer-kórra sincs ismert gyógymód, úgy megbízható megelőző intézkedések sem léteznek. Egyelőre a legjobb eszközeink a kognitív hanyatlás megelőzésére az egészségfejlesztő szokások.

A következő lépések segíthetnek:

  • Próbáljon leszokni a dohányzásról. Ha dohányzik, a leszokás azonnal és hosszú távon is előnyös az egészségére.
  • Tornázzon rendszeresen. Az aktív testmozgás számos betegség, például a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kockázatát is csökkenti.
  • Tartsa aktívan az agyát. Próbáljon ki néhány kognitív gyakorlatot.
  • Táplálkozzon egészségesen. Táplálkozzon kiegyensúlyozottan, sok gyümölccsel és zöldséggel.
  • Tartson aktív társadalmi életet. A barátságok, az önkéntes munka és a hobbi valószínűleg jót tesz az általános egészségi állapotának.

Most, hogy már többet tud az Alzheimer-kórról, tartsa szemmel a tünetekre magán és szeretteinél. Korai diagnózis és a kezelés javíthatja az életminőséget az Alzheimer-kórban szenvedők életminőségét. És ha Ön egy Alzheimer-kóros személy gondozója, ne feledkezzen meg arról, hogy önmagára is vigyázzon. A kiégés valós probléma a családgondozók körében is. Ne felejtsen el kérni segítséget amikor szüksége van rá, és amikor csak tud, tartson szünetet. Megérdemled!

Vásárlói vélemények

"Elmondhatom, hogy a megamozog kapszulával szuperül meg vagyok elégedve, segítettek az iskolai vizsgák idején. Összességében több energiám van és jobban tudok koncentrálni. Egy osztálytársam ajánlotta nekem, amikor rövid idő alatt sok mindent kellett elvégeznem. Azóta rendszeresen szedem, évente kb. háromszor veszek elő egy csomagot, és mindig észreveszem, hogy jobban koncentrálok és jobban összpontosítok.Michaela, 20 éves

"Ajánlom a "mind a tízzel"... Saját tapasztalatom, hogy az ajánlott 3 hónapos szedés után valóban javult a helyzetem, különösen a memóriám, és sokkal nyugodtabb vagyok, jobban tudom kezelni a munkahelyi felelősséget és a stresszt, és esténként nem vagyok annyira fáradt egy teljes nap után. Működik. De hosszabb ideig kell szedni, 3 hónapja szedek napi egy tablettát.Veronika, 32 éves

"A feleségemmel megvettük nagyapánknak-apánknak ezeket a vitaminokat, mert Alzheimer-kórban szenved és mentális problémái vannak, 81 éves korában, ami manapság eléggé normális. Azóta kéthavonta szedi a Megamozogot - egy csomag egy egész hónapig elég neki... mert látjuk, hogy a vitaminok segítenek neki. Nagyon örülünk, hogy van ilyen, nagypapa lelkileg sokkal nyugodtabb, nyugodtabb és jobban tudja követni az időt. Ő is kap kezelést az orvostól, de a Megamozog vitaminnal kombinálva sokkal jobb, a rövidtávú memóriája láthatóan javult. Tehát nagyon ajánlott - kipróbáltuk és köszönjük.Péter, 54 éves

"Kerékpárverseny előtt szedem, legalább egy héttel a rajt előtt, a sport és egyben a pszicho-mentális felkészülésem részeként. Az edzőm helyesli, mert azóta nem stresszelek annyit és jobban koncentrálok a teljesítményre. Magamnak mindenképpen ajánlom, jobban érzem magam, és egyfajta "tisztább a fejem", több energiám, erőm van. Nekem bevált, köszönöm, a barátnőmnek is megveszem ☺Jakub, 25 éves

"Kiváló, a jobb koncentrációhoz, jobb lelkiállapotban vagyok, és még a hosszabb autóutakon is segít a fáradtságon, még a szemem sem fáj, amikor éjszaka kell működnöm a volán mögött. A feleségem mondta, hogy vegyek be napi 1 tablettát és boldog vagyok, segített és jobban érzem magam. Korábban borzasztóan fáradt voltam. Most már mindig van nálam, ha nem felejtem el, akkor kb. minden második nap reggel beveszek egy tablettát. Köszönöm, nagyon elégedett vagyok." Miro, 46 éves

"Egy kolléganőmnek a munkahelyén voltak ezek a vitaminok, ezért én is megvettem, mert ő elégedett volt velük. Nagyon köszönöm, nekem segítettek, "stresszes" és érzékeny természet vagyok, főleg a negatív munkahelyi környezetre, idegességre és a munkahelyen ránk nehezedő nyomásra. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek szüksége van valamire, ami felvidítja és megnyugtatja egyszerre. Harmadik hete szedem és nagyon jól érzem magam, már két hét után is láttam magamon pozitív irányú változásokat. Köszönöm a gyors kiszállítást is." Mary, 52 éves

"Az Önök webáruházán keresztül rendeltem ezeket a tablettákat édesanyámnak, és ő nagyon elégedett velük. Anyu 73 éves és gondjai voltak a memóriájával, gyakran elfelejtette és ideges volt utána. Mindannyian észrevettük, hogy javult az állapota, így remélhetőleg a jövőben is jól fog működni, veszünk neki egy másik csomagot, naponta egy tablettát szed, reggel vagy ebéd előtt. Kicsit rosszabb lenyelni a tablettákat, ezért ha van szirup, azonnal beveszem, feliratkozom a hírlevelére, nagyszerűek, köszönöm és ajánlom más ismerőseimnek is.Linda, 46 éves