Ezek a trükkök a zsíros hajra megakadályozzák, hogy a hajad olyan gyorsan zsírosodjon.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1gg

A legnagyobb szépséghibánk? Zsíros haj. És ebben a nyári időjárásban a hajtövünkhöz is ragad, ezért szükségünk van profi zsíros haj hackekre.

Gyakori probléma: a fejbőr olajat és faggyút termel, így a zsíros haj elkerülhetetlen, különösen a finomabb textúrájúaknál. Gyakran a hajmosási napok kihagyása, a túlzásba vitt mosás vagy az edzés eredménye, de az időjárás is szerepet játszhat.

Sokan úgy gondolják, hogy a zsírosodás a melegebb hónapokban rosszabb. Ahogy a testhőmérséklet emelkedik, az izzadás is fokozódik, ami lehetővé teszi, hogy az izzadság összekeveredjen a fejbőrön lévő faggyúval, és még több zsírt terítsen.

Az általános megnövekedett izzadtságmennyiség mellett maga az időjárás is hozzájárulhat a problémához. A megnövekedett páratartalom miatt több nedvesség van a levegőben, és ezáltal a hajban is. Még a nyári kiegészítőink is súlyosbíthatják ezt a problémát. A fej tetején hátratolt napszemüvegek elősegítik az olaj és a zsír átadását. Ugyanígy az olyan napozó kiegészítők, mint a kalapok, amelyek lelapítják a hajtöveket, és zsírosodást okoznak.

Mi okozza a zsíros hajat?

A zsíros haj a fejbőr faggyúmirigyeinek olajtermelésének eredménye. Ez az olaj aztán felszívódik a hajba, és a túlzott mennyiség zsíros megjelenést okozhat.

Az olaj önmagában nem káros a hajra - sőt, fényessé, egészségessé és erőssé teszi a hajat, de a túl sok olaj felhalmozódhat, ami a hajat petyhüdtté és túl simává teszi.

Miért zsírosodik a hajam olyan gyorsan?

A különböző hajtípusok különböző idő után különböző mértékben tűnnek zsírosnak - a durva vagy textúrájú hajúaknak akár egy hétig is tarthat a hajuk, és még mindig frissnek fog tűnni. A finom vagy vékonyszálú hajúak azonban már egy nap után zsírosnak tűnhet a hajuk.

Minden attól függ, hogy a fejbőröd mennyi olajat termel, valamint attól, hogy a hajad mennyire képes átadni ezt az olajat. Ha zsírosak a hajtövei, csábító, hogy rendszeresebben mossa a haját, de a mindennapos hajmosás valójában hozzájárulhat a zsíros hajtövek kialakulásához.

Végül is, ha egyszer megszokta a haját a rendszeres hajmosáshoz, zsírosodhat, ha megpróbálja megmosni egy plusz nappal. Ugyanaz a helyzet, mint amikor a bőrt túlságosan tisztítod, és megfosztod természetes olajaitól - minél többet tisztítod a hajad, annál több olajat termel a fejbőröd, hogy kompenzáld.

DrProtect_logo_prezentacia_1_1nn

Jelentkezzen be, és vegyen tanácsot a Dr,Protect-tól és szerezd meg az 5% kedvezményt most!

#formular#

Melyek a legjobb samponok és kondicionálók zsíros hajra?

Természetesen nem csak arról van szó, hogy hogyan mosod a hajad, hanem arról is, hogy a hajadnak legmegfelelőbb termékeket használod. A Dr.Protectnél tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy gondosan válasszuk ki a sampont és a kondicionálót. Ezért ezen a linken összegyűjtöttük a zsíros hajra legjobban alkalmas termékeket.

Íme az összes hack a zsíros hajra, amit érdemes szem előtt tartani...

1. Bármit is teszel, ne mosd túl a hajadat!

Amikor zsírosabbá válik a haj, csábító lehet, hogy növeljük a hajmosás mennyiségét, de ahogy már említettük, a szakértők szerint ez valójában az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk. "Ha minden nap elkezdesz hajat mosni, a fejbőröd úgy érzi majd, hogy túlzott mennyiségű faggyút kell termelnie. Belekerülsz egy ördögi körbe, amelyben úgy érzed, hogy minden nap hajat kell mosnod.

Ha már úgy érzed, hogy beleestél a túlzott hajmosás csapdájába, kezdj el leszoktatni magad a gyakori hajmosásról Lassan csökkentsd a samponozás számát, és válassz szulfátmentes termékeket, amelyek segítenek megtisztítani a hajadat.

2. Fektessen be egy zsíros hajra való tisztító samponba.

Ha zsíros hajban szenvedsz, sok hajszakértő szerint ez inkább a zsíros fejbőr, mint a zsíros haj következménye. Bár a szulfátmentes samponok szépek és kíméletesek minden második nap, jó ötlet hetente egyszer tisztító sampont használni a mélyebb tisztítás érdekében. Ez segít eltávolítani a felesleges olajlerakódásokat. Hetente egyszer használjon tisztító sampont, majd a hajtípusának legmegfelelőbb sampont és kondicionálót. Megpróbálhatod a Dr.Protecta hajkiegészítő szedését is. Ez a Dr.Protect Super Hair Drops, amely jótékonyan hat a töredezett hajvégekre vagy a sérült hajra.

3. Csak a hajvégeken használjon kondicionálót.

Ha gyorsabban fogy a kondicionáló, mint a sampon, akkor rosszul csinálod. A tusfürdőt takarékosan és csak a hajvégekre használd. Sokan a száraz vagy festett hajúak közül beleesnek abba a csapdába, hogy egyre feljebb és feljebb viszik fel, hogy kibontják, amíg alapvetően a hajtöveknél nem érik el. Azonban minél magasabbra alkalmazod, annál gyorsabban kezd zsírosodni a hajad. Ehelyett próbáld meg nedves kefével megszelídíteni a gubancolódást. A sörték elég puhák ahhoz, hogy ne okozzanak törést, de elég erősek ahhoz, hogy a legnehezebb csomókkal is megbirkózzanak.

4. Mennyi sampont használjak?

Van egy bizonyos mennyiségű sampon, amit azért kell használni, hogy a haj ne legyen túl zsíros. Hajmosáskor nagyon fontos, hogy ne használj túl sok sampont, mert az elnehezítheti a hajat. Általában kisebb mennyiség is elég - és két gyors mosás jobban működik, mint egy hosszú mosás.

Hajmosáskor nem szabad túl forró vizet használni, mivel ez megfosztja a fejbőrt a természetes olajoktól, és a fejbőr azonnal pótolja azokat, így a haj zsírosodik. Mindenképpen hűtse le a vizet, amikor utoljára öblíti le a haját, hogy fényt adjon neki. A hajmosás utáni hideg vízsugár szintén segít a fejbőrnek és szabályozza a véráramlást. Ugyanez a szabály vonatkozik a hajformázó termékekre is. A kevesebb több, hogy elkerülje a túl sok felhalmozódást.

5. Próbálja ki az almaecetet a zsíros haj kezelésére

Ez a módszer, a zsíros haj kezelésére szolgáló módszer mindössze két összetevőt tartalmaz: vizet és almaecetet. Csak hígítsd fel az almaecetet egy csésze vízben - tanácsolja egy felhasználó az interneten -, és öntsd a hajadra. Hagyd rajta néhány percig, és voilá: a lerakódások eltűnnek, a haj pedig tiszta és 100%-ban zsírmentes lesz. Ha szeretnéd a tudomány és a kozmetikumok kezébe adni a hajad, nézd meg a zsíros hajra való termékeinket, amelyek mindenkin segíthetnek.

7. Kerülje a zsíros ételek fogyasztását

Mint a szépségápolásunk legtöbb aspektusánál, az, amit a testünkbe teszünk, ugyanolyan hatással lehet, mint a termékek, amelyeket ráviszünk. Az étrendünk közvetlen hatással lehet hajunk állapotára, ezért próbáljuk meg elkerülni a zsíros ételeket, és növeljük a napi gyümölcs- és zöldségfogyasztást. Tekintse meg a zsíros hajra való legjobb samponokat és termékeket bemutató áttekintésünket ezen a linken