Hogyan készítsünk házilag kézfertőtlenítőt? Ismerjük a receptet az otthoni elkészítéshez

blog-dezinfekcny-gel

Az utóbbi napokban szinte lehetetlen fertőtlenítőszereket találni a boltok polcain. A prevenció azonban a legjobb módszer a koronavírus fertőzés megelőzésére. Ezért az emberek - a rendelkezésre álló források hiánya miatt - mindenféle módszerekkel próbálják házilag előállítani ezeket a készítményeket. 

Paradox módon azonban nem minden házi készítésű fertőtlenítőszer bír olyan hatékonysággal, mint amit várnánk tőle. Készítettünk önöknek egy fertőtlenítőszer receptet, ami megöli a baktériumok legnagyobb részét. Szlovákiában a helyzet valóban súlyos, ezért a higiénia és a fertőtlenítés fokozására minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítani.

A hatékony fertőtlenítő gélhez szükséges alapanyagok:

  1. Izopropilalkohol 99%  – 800 ml
  2. Aloe vera gél – 330 m
  3. Illóolaj/citrom – kb. 10 csepp

A fertőtlenítő gél elkészítésének eljárása egyszerű. Szüksége van egy tálra, amelyben összekeveri az összes szükséges alapanyagot. Az izopropilalkohol hatékony a baktériumok elleni harcban, miközben az aloe vera gél hidratálja a kézbőrt. Az illóolajok kellemes illatot biztosítanak. Ha betartja az aloe vera és az izopropil alkohol 2:1-es arányát, akkor az alkohol százalékos aránya 99%-ról 60%-ra csökken.

Ha elkészült a gél, akkor rákenheti vagy permetezheti a kezére, majd körkörös mozdulatokkal 30-60 másodpercig masszírozza  a bőrébe. Noha ez a gél nagyon hatékony, a kézmosásnak továbbra is fontos részét kell képeznie a napi higiéniának. 

A drogériákban kapható aloe vera gél hígabb, mint a 100% gél a bio-boltokból, ezért a kézfertőtlenítőjét is felhigítja. Ideális esetben használjon 100%-os ESI Aloe Vera GÉL-t, amelynek hatását imádni fogja.  Hidratálja és táplálja a száraz és sérült bőrt, elősegítve a bőr hidrolipid egyensúlyának és rugalmasságának a fenntartását.  Nyugtatja a vörös és irritált bőrt. Minden bőrtípusra alkalmas, nem zsíros és jól felszívódik. A hatékony ESI Aloe Vera GÉL ezen a linken található. 

 

A fertőtlenítés és a megfelelő kézmosás a legjobb megelőzés a fertőzéssel szemben.