Mi a megfelelő módja a maszk konténerbe való kidobásának? Kövesse ezeket a javaslatokat!

blog-kos

A koronavírus-járvány idején ügyelnünk kell a fokozott higiéniára. Ezt mindenki tudja, azonban nem szabad elfelejtenünk a hulladék megfelelő osztályozását sem. Használjuk a maszkokat, respirátorokat, vádőkesztyűket, de azt tudjuk, hogyan likvidáljuk őket? Ez a papír zsebkendőkre is vonatkozik, melyek használata ebben a megfázásos és járványos időszakban megnövekedett. Ezzel kapcsolatos a kézfertőtlenítés is. Hogyan készítsünk házilag kézfertőtlenítőt? Ismerjük a receptet az otthoni elkészítéshez.

A maszkok vagy a respirátorok nem tartoznak a szelektív hulladékok közé!

E hulladék kezelésekor azt is szem előtt kell tartania, hogy nem ön az utolsó, aki érintkezik vele. A koronavírus hosszabb ideig képes életben maradni különböző felületeken. Az Országos egészségügyi Intézet (NIH) és az Amerikai betegségellenőrzési- és megelőzési Központ (CDC) kísérletei szerint a vírus leginkább az acélon és a műanyagon marad életben - akár 72 óráig! Egy másik probléma ezekben az időkben az, hogy sok gyűjtőparkot bezárnak és a hulladék a kukák mellett tornyosul.

Ezért a következő szabályokat kellene betartani:

  • az izoláltság vagy a karantén nem a tavaszi nagytakarítás ideje
  • az élelmiszer pazarlás elkerülése érdekében csak a szükséges dolgokat vásárolja meg
  • alaposan nyomja össze a hulladékot (ne feledkezzen meg a saját védelméről és higiéniájáról)
  • ne dobja a hulladékot a konténer mellé, hogy ne veszélyeztesse a szemétszállító munkásokat 
  • A válogató gépsor munkavállalói szintén veszélyeztetettek, ezért a használt védőeszközök NEM TARTOZNAK a szelektív hulladékok közé!

Ön is visel maszkot? Tekintse meg a készleten lévő maszkok széles választékát verhetetlen árakon.